CONTEXTBEGELEIDING IN FUNCTIE VAN AUTONOOM WONEN (CBAW)

Voor jongeren in de leefgroep zetten we maximaal in op het creëren van een veilige leefsituatie bij ouders zodat een terugkeer naar huis tot de mogelijkheden behoort of opvangmogelijkheden in hun eigen netwerk gevonden worden.

 

In sommige situaties is dit echter niet mogelijk en zijn zij genoodzaakt om al op jonge leeftijd alleen te gaan wonen. Het pad naar volwassenheid verloopt voor hen vaak abrupt, te haastig en houdt meer risico’s in.

 

Ook jongeren die niet in onze leefgroep verbleven, maar niet meer thuis kunnen wonen, kunnen beroep doen op het aanbod CBAW.

Alleen wonen is een belangrijke stap, die heel helpend kan zijn, maar ook moeilijke momenten met zich meebrengt. Hoewel jongeren vaak al wat praktische vaardigheden verworven hebben, komen ze ook voor belangrijke beslissingen en verantwoordelijkheden te staan. Misschien loopt niet alles zoals verwacht of duiken er conflicten op met vrienden of familie. CBAW biedt hulp en begeleiding zodat zelfstandig wonen een positieve ervaring kan worden.